Good night, sleep tight and don't let the big bugs bite...Or?

Sliter du med søvnproblemer? Det gjør jeg.

Jeg har igrunn alltid hatt det. Det tar liksom så forbaska lang tid og sovne.  Personlig syns jeg det er utrolig kjipt å ikke få nok søvn, og er ganske dritt lei det. Derfor begynte jeg å researche litt for å se om jeg faktisk kunne gjøre noe med det, og om hvorfor problemet faktisk var reelt. Det jeg kom fram til var:

Først og fremst er det viktig å bygge opp søvnbehov. Det vil si regelmessig mosjon og fysisk aktivitet, men helst ikke rett før sengetid.  Man bør også unngå dagslurer, powernap (som så mange av oss kanskje har hørt så mye varmt om). Også skal man ikke oppholde seg i sengen utenom sengetid.  Jeg har igrunn vært dårlig til å bygge opp søvnproblemet de siste dagene, men det er jo ikke problemet mitt ellers. Er jo veldig aktiv stort sett hver dag. Og jeg trener jo ikke veldig seint heller.  Så sånn i det store bildet er ikke det mitt problem.  Jeg pleier heller ikke å ta lurer på dagen. Jeg klarer jo knapt å sove om natta. På dagen har jeg såklart mye annet å gjøre, hehe! Når det gjelder å oppholde seg i senga utenom leggetid er jeg litt fucked! Jeg bor praktisktalt i senga. Det hørtes veldig feil ut. Men når jeg er hjemme er jeg på rommet mitt, og da sitter jeg ikke på gulvet ;)

Tydligvis har døgnrytmen mye å si, og det å ha en fast rutine hjelper. Jeg har en 8 -15:30 jobb så jeg står jo opp til stortsett samme tid hele uka, og legger meg også gjerne rundt 12 tida på natta, men selv om jeg legger meg 12 så betyr ikke det at jeg sovner da, desverre... Jeg leste også at dagslys er reelt. 30 min om dagen, helst på morran.

Også kom jeg over noen råd om hvordan man kan redusere aktivering på kvelden som:

  • Unngå koffeinholdige drikker (cola, kaffe, osv) etter ca kl 17.  ( bye bye cola )
  • Unngå kraftig mosjon de siste timene før leggetid ( Jaja, da ble det ikke noe sex på kvelden gitt) 
  • Unngå å være sulten eller å spise kraftig mat rett før sengetid... ( Voldsomt mye man må unngå )
  • Bruk soverommet til å sove i og ikke arbeide... (Nå er det jo ikke bare arbeide man gjør på soverommet!?)
  • Ikke se på klokka, om du våkner på natta eller prøver å sove ( Der er jeg en racer! Titter ikke, jeg glooor)
  • Unngå å ta med deg bekymringene dine i senga, sett av tid på ettermiddagen til å tenke på de.

Etter at jeg leste det her så jeg jo at jeg tydligvis gjør mye feil. Jeg er ganske flink til å drikke cola på kveldstid, og jeg tåler jo ikke sukker, hehe!  Og matvanene mine er jo ikke eksisterende så der kan jeg kanskje gjøre noen forandringer. Når det kommer til den klokka... Jeg er en racer på å glo på klokka om jeg ikke får sove, så det får jeg slutte med hehe :p 

Melk og Honning

Jeg ringte legevakta her for et par uker siden. Jeg hadde så vondt for å ligge på magen om natta (jeg sover alltid på magen), men da gjorde det vondt og jeg fikk problemer med å puste. Jeg ringte legevakta og da fikk jeg høre at jeg ikke skulle ligge på magen og prøve å drikke litt melk og spise litt honning.  Hu sa det ikke var bevist men flere mener at det hjelper for nattsøvnen. Det gikk mest på det psykiske. De var koslig og avslappende, akkurat som et fotbad. Men melk og honning hjalp ikke så mye siden jeg hadde brekt ribbein. Så om det faktisk funker vet jeg ikke, men det kurerer hvertfall ikke brekte ribbein.

Den klassiske telle sauer

Her gjelder det rett og slett å fokusere på pusteteknikker og meditasjon. Rett og slett å få alle tanker ut av hodet å tenke på null og niks. Jeg husker jeg hadde en sånn mediteringsgreie for noen år siden, og det funka igrunn ganske greit, men ble bare sliten og avlsappa, fikk jo fortsatt ikke sove. Og telle sauer er jo drit kjedlig, så selvfølgelig blir man slapp av det.

Jeg vet ikke om jeg ble så veldig mye smartere, men jeg ser jo noen potensielle forandringer som er verdt å prøve, men i kveld blir det nok en del saue telling. Selv om det å skrive dette innlegge gjorde meg forferdelig tung i hodet.

 

-Nattiee


Én kommentar

senoritaen

22.nov.2011 kl.03:28

Åhhhh.. alltid slitt med det selv!!

ALT for mye i hodet på en og samme gang!

Skriv en ny kommentar

hits